Milanović u pretkampanju kreće na Dan antifašističke borbe

Zoran Milanović službeni kandidat SDP-a za predsjednika drežave, pretkampanju bi vrlo vjerojatno trebao započeti u subotu, na Dan antifašističke borbe u šumi Brezovica pokraj Siska, piše u srijedu Jutarnji list.

Iako događaj još nije do kraja formaliziran i tek se razmatra, postoji plan da se Milanović tamo pojavi kao uzvanik Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA) RH ali i uz podršku gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček, piše dnevnik. Gradonačelnica za Jutarnji nije htjela još ništa komentirati a iz SABA-e kažu da Milanoviću nisu uputili poziv kao kandidatu za predsjednika nego kao bivšem premijeru.

Jutarnji list piše da će Brezovica biti samo uvertira za pravu kampanju u kojoj planira obići cijelu Hrvatsku i to “od vrata do vrata”. Na čelu izbornog stožera je Orsat Miljenić, bivši ministar pravosuđa, glasnogovornik kampanje je Nikola Jelić, a u timu su Ivan Račan te, navodno, Joško Klisović,

SDP će financirati kampanju a dat će i svu potrebnu logistiku. Očekuje se da će u financiranju sudjelovati i stranke koje će podržati Milanovićevu kandidaturu, piše Jutarnji list u srijedu.

Komentiraj