MILANOVIĆ: “U kampanji se laže više nego ikad”

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u utorak je iz istarskog Svetvinčenta komentirao dosadašnju predizbornu kampanju.

Kaže kako nikada do sada nije bilo ‘toliko laganja, izmišljanja i izvrtanja činjenica zbog čega nazadujemo kao zemlja i društvo’.

“Građani će u konačnici procijeniti tko u tome pretjeruje. Ne sviđa mi se, a tu neću nikoga ponaosob prozivati, što se laže više nego ikad. Uvijek je bilo pretjerivanja i natezanja u kampanjama, razna tumačenja, no nikada kao do sada”, poručio je Milanović.

Hrvatski predsjednik kaže i kako je dvojbeno tko što tumači, ali, ističe, ‘izvrtanja činjenica, laganja i izmišljanja nije bilo nikada kao sada i u tome kao zemlja i društvo unazadujemo’.

“To je vidljivo na svakom koraku, iza svakog ugla, ne biraju se sredstva”, istaknuo je predsjednik.

Milanović je komentirao i sinoćnje sučeljavanje Andreja Plenkovića i Davora Bernardića. “Bila je to tvrda borba. Ne mogu razgovarati o tome tko je bolji, teško je ocijeniti, svaki kandidat ima svoju publiku. Kriteriji mogu biti parametri glasanja na portalima za koja ne znam kako su završila. Iz svog primjera mogu reći da sam u nekoliko navrata na portalima odnosio uvjerljivu pobjedu, pa bi na kraju izbori završili s jednim postotkom za protivnika. Jedna je lista a drugi je pojedinac”, rekao je.

Na pitanje koliko će novom mandataru dati vremena za sastavljanje Vlade, kaže – puno. “Neću se sigurno ponašati kao predsjednica 2015. godine. Dok god se ne iscrpe sve racionalne emotivne baze i energije, jer bi novi izbori bili štetni. To je višestruka šteta, oni su ponavljanje onih starih. Ovi izbori imat će mali upitnik kraj sebe, no to ne znači da nisu legalni i legitimni, bitno da funkcioniraju birački odbori”, naglasio je.

Komentiraj