Nel Pavletic/PIXSELL

MILANOVIĆ U GOSPIĆU “Protivnici nas žele posvađati sa susjedima”

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u četvrtak je u Gospiću s Rankom Ostojićem, Silvanom Hreljom i Ivanom Vrdoljakom sudjelovao na skupu Narodne koalicije, u sklopu predizborne kampanje.

“Želimo Hrvatsku u kojoj će biti poštena plaća za pošten rad, koja će biti bez ideologije bez jednog SDP-a i HDZ-a, gdje će se prijevoz učenicima uvoditi, a ne ukidati. Hrvatsku u kojoj se neće naplaćivati hitni prijem. Hvala Bogu, više nije mi ili oni. Sada je samo mi, a tko smo ti “mi” to će hrvatski narod prepoznati”, rekao je Milanović, koji bi tijekom poslijepodneva trebao dati i izajvu oko snimaka sastanka s braniteljima koje su jučer procurile u javnost, prenosi N1.

Dodao je kako će HDZ biti jači u Lici od njih, ali kako se ne boje i nemaju prezira prema drugoj strani. “To je nemoguće, da svi mislimo isto. Obitelj u kojoj svi misle isto ima na čelu terorista jer ne misle svi isto. Ali da se i dogovorimo sa susjedima. Ne s manjinama u Hrvatskoj, na koje se HDZ prije svakih izbora iskali da im utjera strah u kosti, ali s vodstvom u Beogradu su si dobri”, kaže Milanović.

Predsjednik SDP-a je poručio kako se u ossam mjeseci ne mogu napraviti čuda, ali može se napraviti šteta. “Ne treba nam puno vremena da vratimo stvari na mjesto, da nastavimo tamo gdje Hrvatska mora ići. Zapadna Europa. Tamo nam je mjesto, po svjetonazoru, po poštivanju zakona koji je isti za sve. Ali i on mora biti pravedan i normalan jer ako nije, ljudi će se pobuniti protiv toga”, rekao je Milanović.

Dodao je kako njihovi protivnici žele tenzije, huškanje i incidente. “Kad im mi u tome ne pomažemo onda nas žele posvađati sa susjedima”, kaže. Cilj im je, dodaje Milanović, da Hrvatsku ne ucjenjuju ni Bruxelles ni Beograd. “Članovi stranaka u Hrvatskoj su sitna manjina, ostalo je narod. A za taj narod smo tu mi, Narodna koalicija”, zaključio je Milanović u Gospiću.

Komentiraj