Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u utorak je na konferenciji za novinare pozvao na što ranije održavanje novih izbora. Kazao je kako je kranji rok deveti mjesec.

“Nemamo Vladu, ne treba čekati. Mi smo zemlja bez vlasti. Srećom pa nije rat ili velika kriza”, rekao je na početku Milanović.

“Sve ovo što danas gledamo zakuhali su ljudi koji jesu na vlasti, oba potpredsjednika, ministri osoba koja je preko noći prihvatila dužnost premijera. “Orešković je neodgovorno prihvatio nemoguć zadatak, a sada HDZ traži njegovu smjenu?”, upitao se Milanović.

Naglasio je kako je HDZ spreman na sve da bi spasio Karamarka, čiji je opoziv tražio SDP. “Traže izglasavanje nepovjerenja osobi koja je iz ničega postavljena za premijera”, rekao je Milanović ponovivši da su što raniji izbor cilj SDP-a.

“U ovom trenutku nećemo točno reći kako ćemo se postaviti za 7,8 ili 9 dana kada se bude glasalo o našoj inicijativi ili inicijativi HDZ-a o nepovjerenju Oreškoviću”, istaknuo je. Želja SDP-a je da Sabor što prije prekine ovu agoniju.

Rekao je kako s nikim nisu u kontaktu. “Voljeli bismo da je to moguće, ali s ovakvim ljudima nije. Ovo se neopravdano naziva Saborom. Na izbore treba sredinom srpnja. Šta ćemo raditi na ljeto? Još jednu kampanju?”, upitao se predsjednik SDP-a naglašavajući kako je cijela ova situacija sramoćenje i blamaža.

“Ovo je prvi put da Hrvatska gleda ovu sramotu. U Hrvatskoj nema trećeg puta, od toga ništa, to vidimo”, naglasio je. “Mi smo bili solidni, dobri u svojem poslu, dok je ova ekipa takozvanih domoljuba bez dobrih namjera”, poručio je Milanović.

Ako ima osjećaja odgovornosti za državu, smatra Milanović, predsjednica bi ustrajala na tome da se izbori održe što prije. “HDZ u dva dana od Oreškovića radi nacionalnog neprijatelja da bi ga srušio i spasio Karamarka”, kaže Milanović.

Najavio je akko će SDP okupiti istu ili veću koaliciju nego na prošlim izborima.

Komentiraj