MILANOVIĆ “Taktika pomirljivosti se mijenja za jednu vukodlačku taktiku straha”

Predsjednički kandidate Zorane Milanoviću, koja vam je strategija kampanje?

“Pobjeda. Ulazak u drugi krug s određenim postotkom. I nakon toga sam uvjeren da dobivam.”

Plan je…

“Više obilaziti ljude, a ne lagati ljudima što ću napraviti, a znajući da to ne mogu napraviti. Ali mogu obećati da će Hrvatska biti jedna iznimno ekstremno normalna zemlja u kojoj će se normalno i sigurno i koliko je to moguće sretno i prosperitetno živjeti i da ću kao predsjednik Republike sa svoje strane tome doprinijeti maksimalno. Tu postoje naravno ograničenja.

Dakle, moje upozorenje svima onima koji ne bi trebali biti lakovjerni nakon svega što se već vidjeli, čuli i doživjeli i koliko puta su prevareni. Ne vjerujte ljudima koji vam daju obećanja da ćemo biti najbogatija zemlja na svijetu, da će napraviti ovo ili ono, koji vas zasipaju nekim nerealnim programima jer to je nemoguće. Predsjednik može promijeniti dušu i lice nacije. To ću napraviti”, pojasnio je Milanović.

Aktualna predsjednica dosta šuti posljednjih dana o recentnim zbivanjima.

“Predsjednik nikad to ne smije odabrati. To nije strategija, za strategiju treba malo više organizacije, znanja, discipline. To je naprosto jedna prigodna taktika, ali predsjednik si nikada ne može dopustiti da je luksuzan i da bježi. Nikad. Uvijek mora biti tu prvi, pa ako treba može i pogriješiti. Ne može se skrivati iza sudova.

Sve teme su teške, ali ovo su teme za predsjednika Republike. Ako te netko pita kako će funkcionirati zdravstvo, a ti mu kao predsjednik Republike to kreneš objašnjavati, onda znam da si prevarant. Dakle, da si fejker i da si neiskren jer to promijeniti ne možeš. Tu govoriš ljudima što bi ljudi htjeli čuti i nakon izbora – doviđenja, okreneš im leđa. Ali ovo jesu teme koje se tiču kulture duha i kulture srca nacije. Od nasilja, dakle od kulture nasilja, od kulture straha, od kulture nezaštićenosti sve to seže nažalost još u devedesete i u govore koji su se održali u Hrvatskoj devedesetih godina gdje je nasilje legitimizirano, dakle to je način ponašanja i života – HDZ-ovog. Kad god se bliže izbori, ona privremena taktika pomirljivosti se mijenja za jednu vukodlačku taktiku straha. I konfuzije, zbunjivanja ljudi”, ističe Milanović.

“Dakle, jedan dan je Sutjeska, drugi dan su Gračani, time se sigurno neću baviti. I drago mi je da me to danas niste pitali. Od tog mi je muka više. To je nažalost moćno oružje u rukama manipulatora i takozvanih zajedničara. Ono što nam treba je sloga. Tu riječ zajedništvo su ukrali, neovlašteno, kao i svaka krađa. Sloga, hrvatska sloga, sloga hrvatskuh građana”, kazao je predsjednički kandidat Milanović.

Komentiraj