MILANOVIĆ: “Svako sljedeće ograničenje ljudskih prava mora biti doneseno u Saboru”

“Svaka sljedeća mjera koja će ići u smjeru bilo kakvog ograničavanja ljudskih prava mora biti donesena u Saboru”, izjavio je danas predsjednik Republike Zoran Milanović, nastavljajući time polemiku s Vladom, u kojoj on zagovara parlamentarnu raspravu i nadzor nad djelovanjem Nacionalnog stožera civile zaštite, a Vlada tvrdi da je Stožer legalan i bez toga.

Milanović, koji je Stožer u nedjelju nazvao “paratijelom” koje nije “najzakonitije utemeljeno”, danas je kazao kako uloga Stožera postaje farsa “gdje se pod krinkom struke pogoduje sitnim dnevnim interesima ovog ili onog pajdaša, to se da promijeniti u Saboru”.

MILANOVIĆ: “Stožer nije najzakonitije utemeljen, on je ‘paratijelo’”

“Moramo voditi računa da Sabor pokriva sve stvari koje zadiru u ljudska prava. Ovo nije proglašenje ratnog stanja, mi živimo u izvanrednom stanju koje nije na odgovarajući pravni i politički način sankcionirano”, rekao je Milanović.

Dnevnik.hr prenio je predsjednikovu izjavu prema kojoj “treba jasno podvučena crta o tome tko može donositi ograničavanja. Za to treba pravna osnova. Živimo u izvanrednom stanju za koje nitko nije dao odobrenje”. O svemu tome, dodao je, već je “pet puta” razgovarao s premijerom Plenkovićem.

Komentiraj