Milanović se ogradio od Glavaševe potpore

Predsjednički kandidat Zoran Milanović ogradio se od podrške Branimira Glavaša, porčivši kako smatra da je to Glavaševa poruka Plenkoviću, javlja Index.

Branimir Glavaš svoj potpis za predsjedničku kandidaturu dao Zoranu Milanoviću

“Želim se ograditi od te podrške jer Glavaš nije moje društvo. Mislim da je to poruka Plenkoviću. Radi se o čovjeku koji je optužen za teške ratne zločine, i sud treba utvrditi pravorijek. Tu je najveći problem, nakon događaja 1991. u Osijeku gdje sud treba reći zadnju riječ, što to traje toliko dugo. To je nešto što ću kao budući predsjednik mijenjati, ako budem mogao, barem riječima i pritiskom. Taj postupak još traje i to nije pravo pravosuđe”, poručio je Milanović.

Komentirao je i predsjedničine kritike kako je poznat po svom padu s Patrije i servisu MIG-ova, kazavši kako predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović bježi od novinara i odbija se suočiti s istinom.

“Neka ona pokuša skočiti s Patrije na beton s visine od tri metra, pa onda možemo razgovarati. Ovo drugo je već komentirao Kotromanović, koji je pravi ratnik i pravi vojnik i ministar”, kazao je Milanović.

“Ovom se temom nastoji izbjeći razgovor o puno važnijoj temi, a to je činjenica da su dva mjeseca podaci o kriminalu i krijumčarenju oružja zrakoplovima HV-a sakrivani od javnosti, što znači da su dva mjeseca ona i Krstičević to zataškavali. A šutili su jer je procijenjeno da će to štetiti njezinoj kampanji i razotkriti u kakvom se kaosu nalazi sustav”, ustvrdio je Milanović i dodao: “Priče s MIG-ovima su čiste kao djetinja duša. Da aferu novinarka nije iščeprkala, bio bi to slučaj kao s Trumpom i pomoći Ukrajini. Budući da je ministar obrane nekorektan i neargumentiran, sada moram spomenuti i njega”, kazao je, a na pitanje kako bi riješio tu aferu, odgovorio je da bi ju riješio onog trenutka kada bi za nju saznao.

Milanović je novinarima rekao i da takvih afera nije bilo dok je on bio premijer, a Ante Kotromanović njegov ministar obrane, jer se tada drukčije radilo.

Predsjednicu je usporedio s Trumpom jer se pohvalila da je zvala Državno odvjetništvo, nezadovoljna njihovom reakcijom.

Komentirajući arbitražu, Milanović je izjavio da Sloveniju vidi kao prirodnog partnera Hrvatskoj, iako su, kako kaže, odnosi gori nego ranije.

“Poznato je da su dvoje predstavnika Slovenije varali, što su i priznali. Prema tome jasno je da je postupak ništavan”, zaključio je Milanović.

Komentiraj