U Saboru je govorio Zoran Milanović koji je rekao da treba hitno na izbore te da će SDP glasati za opoziv

“Glasamo protiv vlade i premijera. Za izbore smo spremni, ali nismo sretni. Zemlja je u čudnom stanju. Kada sam pred par godina govorio o slučajnoj državi kritizirali su me. Sad vidite o čemu sam govorio. Ne možemo biti slučajna država. Vlada će biti opozvana danas, ovaj Sabor ne može nastaviti s ovim neradom”, rekao je Milanović.

“Vrijeme je da ovaj sabor prestane s neradom i da idemo na izbore. Ne kažem da je ovo sabor neradnika. Ovdje vjerojatno u svim redovima i bojama ima vrijednih i profesionalnih ljudi, ali ove ih političke okolnosti spriječavaju da išta daju od sebe. I to nikakvo preslagivanje neće promijeniti. Rekoh za izbore spremni. ne sretni. Tko će dobiti odlučit će hrvatski politički narod. Jedna od opcija sdp, hdz, partneri bez umanjivanja njihova doprinosa. Mi ćemo pokušati okupiti najširu narodnu progresivnu koaliciju i ići po povjerenje za jednu narodnu vladu što smo glavom, dušom i srcem bili i htjeli biti cijelo vrijeme”, objasnio je Milanović.

Milanoviću je odgovorio Bulj rekavši da Hrvatska nije slučajna država. “Hrvatska je nakon devet stoljeća obrambenim Domovinskim ratom došla do svoje slobode”, rekao je Bulj.

“Nisu potrebne škole da bi se rekle jasne poruke. Mislim da sam jasno govorio, to što mi spočitavate nisam rekao. Ne igrati na niske strasti. Ne prodavati ovakvu jeftinu muljažu”, odgovorio je Milanović.

 

Komentiraj