Milanović: “Razgovarat ću s Plenkovićem kako ova zemlja funkcionira”

S premijerom ću razgovarati kako ova zemlja funkcionira, najavio je danas predsjednik Republike Zoran Milanović.

N1 prenosi kako je Milanović kazao kako će razgovor o veleposlanicima, koji je s njime najavio premijer Andrej Plenković, biti “sporedna tema”, a da će prava tema biti “kako ova zemlja funkcionira”. “To je tema za razgovor između mene i Plenkovića, o tome kako se ponašaju ta istražna tijela, kao da kao da je to potpuno privatno, kao da im je ćaćino”, kazao je predsjednik.

Predsjednik je komentirao poziciju Plenkovića u odnosu na Dragana Kovačevića, rekao je da apelira na premijera da štiti samog sebe: “On ga je imenovao na mandat još četiri godine. Njegovi su ministri još mjesecima, ako je sve ovo što smo čitali istina, potpuno nepotrebno, kao zadnji magarci, dolazili u situaciju da se sramote. Da ne govorimo o šteti za Janaf. Pogled sa Slovenske 9 je bezvezan. To je jedna rupa, tamo su ministri nepotrebno dolazili kao zadnji magarci. Nisu morali sve znati, ali je bilo nepotrebno”, ponovio je.

Rekao je da ostaje pri tome da informacije o tajnim akcijama cure iz DORH-a: “A odakle cure? S Kaptola?”

Predsjednik Milanović je rekao da nije znao za Kovačevićeve stanove, da tamo nikada nije bio, ali da u njegovom klubu jest bio, što i dalje brani kao nesporno: “Ondje sam bio nekoliko puta u sasvim svom društvu, s malim brojem ljudi”, rekao je, “znao sam tko tamo zalazi, suci i predsjednici sudova… Taj klub zaista nije mjesto koje previše strši.”

Za brojač novca za šankom nije znao. “Ne, ne. Pa nisam za šankom stajao! Naravno da nisam. Uopće mi nije jasno što to znači. Da to šalje poruku, da sam ja lopov?”.

 

Komentiraj