Milanović razgovarao s predstavnicima Američke gospodarske komore u Hrvatskoj

 

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović primio je u četvrtak izaslanstvo Američke gospodarske komore u Hrvatskoj. Riječ je o neovisnoj i nevladinoj organizaciji koja okuplja 250 američkih, hrvatskih i drugih međunarodnih tvrtki koje zapošljavaju oko 90 tisuća radnika u Hrvatskoj, objavio je Ured predsjednika.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem razgovaralo se o gospodarskoj situaciji i uvjetima poslovanja tijekom krize uzrokovane pandemijom korona virusa, kao i o aktivnostima koje je potrebno poduzeti za podizanje hrvatske konkurentnosti i rast ulaganja. Predstavnici Američke gospodarske komore predstavili su i rezultate istraživanja provedenog tijekom lipnja među stotinjak tvrtki koje pokazuje kako 47 posto njih očekuje probleme u poslovanju u idućih šest mjeseci. Iako se razgovaralo i o potrebi poreznog rasterećenja, predstavnici Američke gospodarske komore naglasili su kako je najvažnije osigurati transparentnost, pravnu sigurnost i predvidive uvjete poslovanja.

U izaslanstvu Američke gospodarske komore su bili Ruža Tomić Fontana, predsjednica Vijeća upravitelja i glavna direktorica Coca-Cola HBC Adria, Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore, Mihael Furjan,tajnik-rizničar i predsjednik Uprave Plive te Miodrag Matijaca, član Vijeća upravitelja i glavni direktor Teknoxgroup Hrvatska.

Komentiraj