HINA / Lana SLIVAR DOMINIĆ

Milanović primio muftiju Aziza ef. Hasanovića

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je u ponedjeljak u Banskim dvorima predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiju Aziza ef. Hasanovića, priopćila je Služba za odnose s javnošću Ureda predsjednika Vlade.

Predsjednik Vlade Milanović i muftija Hasanović razgovarali su, navodi se u priopćenju, o dosadašnjoj suradnji Vladinih institucija i Mešihata Islamske zajednice.

 

  • Suradnja je, kako se naglašava, obostrano ocijenjena kao jako kvalitetna, a razgovarali su i o budućoj suradnji, posebno imajući u vidu da se iduće godine obilježava 100 godina otkako je Hrvatski sabor donio Odluku o jednakopravnosti islama s drugim religijama.

 

Muftija Hasanović istaknuo je, navodi Služba za odnose s javnošću, kako je to odraz iznimnoga civilizacijskog dostignuća i razvoja Republike Hrvatske s kojim se može pohvaliti malo koja zemlja.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović zahvalio je pripadnicima Islamske zajednice u Hrvatskoj na doprinosu razvoju naše zemlje te potvrdio spremnost Vlade da i dalje razvija kvalitetne odnose s Mešihatom Islamske zajednice.

Komentiraj