Milanović primio čelnike Končara, najvećeg hrvatskog izvoznika

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u ponedjeljak predstavnike Grupe Končar-Elektroindustrija povodom obilježavanja stote godišnjice poslovanja te kompanije, priopćeno je iz ureda predsjednika.

Predsjednik Uprave Končara Gordan Kolak predstavio je predsjedniku Milanoviću članove nove Uprave, dosadašnje poslovanje te postojeće poslovne aktivnosti i razvojne planove te grupe koja u svom sastavu ima 14 kompanija.

Predstavnici Končara istaknuli su kako će fokus razvoja kompanije u budućnosti biti na elektro-energetici i daljnjem povećanju izvoza roba i usluga, koji već sada čini gotovo 60 posto ukupnog prihoda. Kao jedan od najvećih hrvatskih izvoznika, Grupa Končar najviše planira izvoziti u Njemačku, Švedsku, Austriju, Latviju, Mađarsku, Makedoniju i UAE.

Na današnjem sastanku istaknuto je da su za razvoj Končara i uspješno natjecanje s konkurencijom važni stručni i obrazovani zaposlenici, kojih je sada ukupno 3.500.

Kao najveće poslovne uspjehe iz 2020. izdvojili su proizvodnju transformatora za vlastito napajanje trafostanica za kupca iz SAD-a, proizvodnju niskopodnih tramvaja za kupca iz Latvije, gradnju najveće sunčane elektrane u Hrvatskoj, na Visu, te nastavak proizvodnje elektromotornih vlakova za HŽ Putnički prijevoz, navodi se u priopćenju.

Uz predsjednika Uprave Gordana Kolaka, na tom sastanku su sudjelovali su i predsjednik Nadzornog odbora Joško Miliša te članovi Uprave Ivan Bahun, Josip Ljulj, Josip Lasić, Miki Huljić i Božidar Poldrugač.

Komentiraj