Milanović: “Predložio sam Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda”

Predsjednik Zoran Milanović rekao je u Petrinji da će predložiti Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda, prenio je N1.

“To je poslano Saboru na potpis. Ona je pristala. Sveučilišni profesor u Zagrebu, s briljantnom karijerom. Najvažnije je da se ima gdje vratiti, ima jedan od najprestižnijih poslova”, rekao je Milanović.

“Vidjet ćemo, već slušamo njihove najave, oni bi se pred lokalne izbore htjeli mlatiti sa mnom. Ja sam jedan, a njih je sto”, komentirao je tvrdnje državnih HDZ-a koji zahtijevaju ponavljanje natječaja za predsjednika Vrhovnog suda.

Upitan na koga misli, Milanović je rekao da misli na HDZ. “Danas prvo doneseš zakon, koji je naprosto neustavan, i kažeš da to nećeš staviti u proceduru. Vidjet ćemo. Vidjet će se što će reći o osobi. Ovdje je cilj sputati da na čelo Vrhovnog suda dođe osoba s integritetom”, rekao je Milanović, dodavši da je i u kampanji za predsjedničke izbore najavio promjene.

“Osoba je prva liga. To što ne odgovara ekipi i to što HDZ želi trgovati… Ja trgujem samo na burzama. Sad imamo osnovu, da vidimo što će gospoda smisliti dalje”, rekao je Milanović.

“Moja kandidatkinja je profesorica Zlata Đurđević. I to je to. Ne znam što će se dogoditi, hoće li se u njenoj karijeri pojaviti mrlja, ne znam. Ona je moj kandidat”, rekao je Milanović.

“Ako me pitate što sam napravio kao premijer, ništa, jer u mom mandatu nije bilo izbora nijednog suca Ustavnog suda”, rekao je Milanović.

Komentiraj