Milanović pozvao Plenkovića da zajedno polože vijenac povodom blagdana Svih svetih

Povodom blagdana Svih svetih, predsjednik Zoran Milanović položit će vijenac i odati počast u petak kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu.

Uobičajeno je za ovakve događaje da se odvijaju u zajedničkoj organizaciji predsjednika, premijera i predsjednika Sabora, ali ove godine najvjerojatnije neće biti tako s obzirom na to da do četvrtka  poslijepodne, kako su naveli iz Milanovićeva ureda, “Ured predsjednika RH nije zaprimio bilo kakav prijedlog iz Vlade RH ili Hrvatskog sabora za zajedničko polaganje vijenca, uobičajeno u prigodama državnih blagdana.”

Uz informaciju o tome da će Zoran Milanović u petak položiti vijenac na Mirogoju, iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske dodali su, valjda da svima sve bude jasno, da su, jer prijedlog druge strane nisu dočekali, “uputili poziv Uredu predsjednika Vlade Republike Hrvatske i Uredu predsjednika Hrvatskog sabora da predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković zajedno s Predsjednikom Republike polože zajednički vijenac, u petak, 30. listopada 2020. godine.”

 

Komentiraj