Milanović pozvao Kujundžića da konkretizira svoje optužbe

FaH

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pozvao je u utorak HDZ-ova kandidata za saborskog zastupnika Milana Kujundžića da javno kaže koga je imao na umu kad je ustvrdio da su roditelji nekih njegovih suradnika radili za Udbu, a da su neki njegovi najbliži suradnici bili i ubojice.

“Mislim da to trebate pitati Kujundžića, da on kaže tko su ti ljudi, i tko su njihovi roditelji. Mislim, ako je to istina, stvarno ako je to istina, volio bih to znati. Znači osobno moji suradnici da (su ubijali za Udbu). Čujte, to je jako ozbiljno, morat ćemo to provjeriti”, rekao je Milanović novinarima nakon kave koju je u središtu Zagreba popio s bivšim predsjednikom države i kandidatom Narodne koalicije Stjepanom Mesićem.

HDZ-ov kandidat u ponedjeljak je napao Milanovića zbog izjava danih u kampanji, te ga prozvao da je zbog malo vlasti spreman “cijeli dan nositi petokraku, a po potrebi sat-dva staviti slovo ‘u’ na glavu”. Poručio je i kako od Milanovića očekuje da kaže “tko su i što su roditelji njegovih najbližih suradnika koji su radili za Udbu, a neki od njegovih najbližih suradnika su i ubijali”.

Milanović, čini se, ne kani tražiti ispriku HDZ-a ako ne ponudi neke dokaze i imena.

“Ne vjerujem u te isprike, vidjeli ste kako su se ispričali Veljku Kajtaziju. HDZ-ov ‘listaš’ (Stevo Culej) je rasistički izvrijeđao Kajtazija, a predsjednik stranke (Andrej Plenković) mu se ispričao na način – ‘evo, ako te to smeta, ispričavam ti se'”, izjavio je Milanović uz opasku “to je novi HDZ”.

Predsjednik SDP-a šturo je komentirao najavu Mosta NL da će uskoro objaviti uvjete za poslijeizborne pregovore. “‘Ajmo prvo pričekati da završe izbori, da vidimo tko uživa najveće povjerenje građana, pa ćemo onda razgovarati”, kazao je Milanović.

Komentiraj