Patrik Macek/PIXSELL

Milanović: Pozivam svakoga zastupnika kojeg HDZ pritisne da to prijavi policiji i DORH-u

Šef SDP-a već skoro dva tjedna nije obavio ozbiljan medijski istup, usprkos nizu afera koje su se zaredale aktualnoj Vladi. Glas stranke je u tom periodu, umjesto Milanovića, kanaliziran kroz zastupnika Peđu Grbina.

No, Milanović je večeras odlučio progovoriti, i to s Mislavom Bagom u Dnevniku Nove TV.

“Ne gledam ove svađe s užitkom i zadovoljstvom. Pokrenuli smo inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Tomislavu Karamarku. Po meni su tu dvije stvari važne, činjenice su jasne svima.

Ovo je nevjerojatan sklad interesa uskog ljudi, a to su sve samo ne nacionalni interesi. Pozvali smo Karamarka da odstupi, kad nije, skupili smo potrebne potpise da to iniciramo, nakon toga ste vidjeli što se događalo”, kazao je na početku Milanović.

Ne vidim kako Karamarko može dobiti povjerenje

“Ne znamo kako će ovo završiti, možda će Karamarku biti izglasano nepovjerenje, ali ne vidim kako će dobiti povjerenje. Prema onome što čujemo, trebali bismo imati značajan broj ruku u Saboru za inicijativu.

Vlade nema, ne donosi odluke. Značajan dio Vlade se okrenuo protiv člana i njihov Klub u Saboru će glasati za opoziv, to se nikada nije dogodilo. Javnosti se može mazati oči neko vrijeme, ali za par tjedana će biti jasno da nemaju većine i da Vlada ne funkcionira. Ovo glasanje o nepovjerenju nije sudski postupak, to je očitovanje zastupnika o onome što razdvaja dopustivo i nedopustivo. Ovo što smo vidjeli od Karamarka je sasvim nedopustimo. HDZ se zatvorio u bunker u kojemu ne vide što se događa oko njih”,  dodao je.

HDZ se boji izbora

“Nova većina sada se ne čini realna bez izbora. Samo HDZ je protiv izbora jer će ih izgubiti. SDP bi vjerojatno išao u široj koaliciji”.

“Mislim da bi bilo jako važno da znamo kada će se ova agonija završiti. Očekujem da će HDZ krenuti vrbovati ljude, pozivam svakoga tko bude izložen tom pritisku da to prijavi policiji i DORH-u. Da se klonimo tih smicalica. Želimo znati kada se raspravlja i glasa. Uvjeren sam da će HDZ tu probati nešto smuljati”.

“Naravno da podržavamo kurikularnu reformu, taj proces smo mi inicirali 2012. godine. Potpuno je jasno da stojimo iza toga, ni Budak ni Jokić nisu naši politički ljudi, to je jedan od najvećih projekata te vrste u Hrvatskoj. Drago mi je da će ih puno ljudi podržati u srijedu. Taj prosvjed je i poruka vlasti. Pozivam zastupnike ne da sruše Karamarka, nego da odluče o dopuštenom i nedopuštenom”, zaključio je Milanović.

Komentiraj