Milanović: “Policiji izgred u Borovu dopodne kršenje reda i mira, popodne poticanje na mržnju”

Predsjednik Republike Zoran Milanović reagirao je na Facebooku nakon što je predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak kazao da policija nije njegova ni Pupovčeva, kao što ni vojska nije Milanovićeva.

Plenković: “Anušićeve izjave su loše”

“Napokon je Plenković rekao i jednu istinu: da, vojska je naša, to je Hrvatska vojska. Tu je da čuva cjelovitost i suverenitet naše države i kao vrhovni zapovjednik učinit ću sve da ostane hrvatska, ponosna i profesionalna, iznad svake politike. I tu staje sva istina iz Plenkovićevih usta. Hrvatska vojska ne patrolira ulicama. Za sigurnost, red i mir naših građana zadužena je hrvatska policija kojom upravljaju Plenković i njegov ministar. A za njih je sramotni događaj u Borovu selu prijepodne bio kršenje javnog reda i mira, a popodne postao javno poticanje na nasilje i mržnju.

Valjda nakon što im je Pupovac to prinio pozornosti. Dakle, sva odgovornost za (ne)postupanje policije u Borovu selu vodi do Vlade kojom ravnaju Plenković i Pupovac, umjesto da policiju puste da radi svoj posao po zakonu i bude naša. Nakon pet godina vladanja, eto, spomenuo se Plenković i spomenika Šoškočaninu. Ali opet ne u namjeri da pokrene njegovo uklanjanje, prije će biti da osnuje još jedno povjerenstvo koje će na koncu utvrditi kako se i mauzolej neplivača Šoškočanina tamo iznimno može koristiti u komemorativne svrhe”, napisao je Milanović.

Komentiraj