MILANOVIĆ ‘Ovo nije najbolji trenutak za izbore, pitanje je hoću li uopće glasati’

Predsjednik Zoran Milanović u intervjuu za Novu TV je otkrio što misli o datumu izbora te kakav odnos ima s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Predsjednik smatra kako je 5. srpnja datum koji “svima odgovara”.

“Mislim da je to korektan datum. Da nitko s njim nema problema. Predsjednički izbori su bili na dan kada je, baš eto kao slučajno, najveći broj građana negdje u inozemstvu. 12. srpnja je datum koji je malo prezreo. Malo je truo”, smatra, iako ne misli da je ovo “najbolji trenutak za izbore”.

“Rekao sam da smatram da bi trebalo, zbog bremenitosti situacije, zbog nepredvidivosti nekih događaja, imati i dalje izvršnu vlast i čekati na jesen, ne plašiti ljude novim udarom epidemije, kojeg vjerojatno neće biti ili, ako se i dogodi, nećemo reagirati ni na približno ovakav način. To je bilo moje mišljenje, ali pravo većine je da se raspusti u bilo kojem trenutku“, poručio je predsjednik, koji je otkrio da nije ni razmišljao o situaciji ponovnog razbuktavanja zaraze i eventualnog odgadanja izbora.

“Da je netko prije pola godine nagovijestio nešto ovako, gledali bismo mu zjenice. Je li sve u redu s tom osobom. Ali prošli smo kroz jedno nevjerojatno čudesno i čudovišno razdoblje, i ne vjerujem da ćemo kroz ovo opet prolaziti. A sad me pitate, što bi bilo kad bi bilo. Vjerojatno ste u pravu. Ja sam i u zadnja dva mjeseca govorio kako smatram da bi bilo pravno najčistije da se stvari postave. Odabrali su jedan drugi put. OK“, kazao je Milanović.

Tvrdi kako za nikoga neće navijati.

“Lider oporbe nisam već godinama. Zadnji put sam 2003. sam izbore pratio iz dnevnog boravka. Ne mogu izbrisati što sam bio. Neću ni za koga navijati. Pitanje hoću li uopće glasati. Možda će moj glas presuditi”, izjavio je predsjednik, dodavši da je krajnje neugodno ispitivati ga za koga je glasao.

“Ja sam govorio, jedan od ljudi s kojima su se oni grlili u Savskoj, za mog oca je rekao da je organizator ubojstva Brune Bušića. I nikome ništa. Moj otac ih je tužio. Kad sam ja plakao?”, kazao je predsjednik, dodavši da je “brz na jeziku, ali koristi konvencionalno streljivo”.

 

Komentiraj