Milanović oštro o nezaustavljanju predsjedničine kolone na mjestu nesreće

Predsjednički kandidat Zoran Milanović u četvrtak je iz Krapine komentirao nezaustavljanje kolone aktualne predsjednice i kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar-Kitarović na mjestu nesreće.

Autobus je, podsjetimo, zakačio osbni automobil, u kojem su bili majka i dijete, te nastavio dalje bez zaustavljanja.

“Mi možemo isto unajmiti autobus, nije to neki trošak. Ne možemo se mjeriti s njima, naravno. To je nepraktično, razmetljivo je polijepiti svojim slikama autobus, još natrpaš unutra 30 HDZ-ovaca i to nazoveš štićenom kolonom”, rekao je Milanović i dodao da štićena osoba u kampanji treba biti u osobnom automobilu, u formaciji. “Tada ima smisla da se kolona ne zaustavlja. Ovo je štićena horda”, smatra.

“Predsjednica je sjedila s 30 HDZ-ovaca u autobusu koji je širi od prosječne zagorske ceste”, rekao je Milanović, kako prenosi N1.

Komentirao je i činjenicu da se nitko iz kolone nije zasutavio na mjestu nesreće. Prema izjavi glasnogovornika HDZ-a, Zoltana Kaboka, riječ je o proceduri: “Ljudi iz osiguranja su kazali da je sve učinjeno prema pravilima i kako se, zapravo, u takvim slučajevima, vozilo u kojem se nalazi štićena osoba, ne zaustavlja”, kazao je jučer Kabok. Milanović tvrdi da za to nema opravdanja.

“Neobazrivo je, bezobzirno, ružno, nema opravdanja za to. Natrpati pol’ HDZ-a u autobus i začepiti sve zagorske arterije… I zato mi idemo po onoj staroj maksimi od Darka Rundeka iz pjesme ‘Duhovi’ o crvenoj Škodi. Mi imamo Škodu, po bregima juri, zavoji ko balcer bečki… Škoda je dosta”, rekao je Milanović.

Poručio je da je ovdje da od 5. siječnja sljedeće godine Hrvatsku učini što je moguće normalnijom zemljom, u kojoj se ‘neće po brdima gurati ljude s ceste autobusom’.

Komentiraj