Robert Anic/PIXSELL

MILANOVIĆ: Orao ne lovi muhe; DAČIĆ: Orao pao

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić u petak je ocijenio da je hrvatski premijer Zoran Milanović uvrijedio Srbiju uspoređujući je s muhom te poručio da bi bilo bolje da brine o hrvatskom sustavu za skrb o migrantima koji se srušio za jedan dan.

Nakon sastanka s mađarskim šefom diplomacije u Beogradu Dačić je rekao kako bi Milanoviću bilo bolje da o umjesto oštrih riječi susjedima, brine o sustavu za prihvat migranata, koji se srušio poslije samo jednog dana.

Dačić je, na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji ocijeno da iz Zagreba dolaze nekorektne ocjene jer je Milanović Srbiju nazvao muhom, čime je, kako kaže Dačić “uvrijedio našu zemlju”.

Milanović je na tiskovnoj kobferenciji na molbu da prokomentira poruku srbijanskog ministra Aleksandra Vulina Hrvatskoj da ne zatvara granice zbog izbjegličke krize rekao kako nema što reći jer “orao ne lovi muhe, a mi smo orao”.

“Odgovorio bih mu citatom iz filma ‘Balkanski špijun’ – ‘Orao pao’. Bolje da Hrvatska vodi računa da im se to ne desi, a ne da dijeli lekcije”, poručio je Dačić.

Za ministra unutarnjih poslova Srbije Nebojšu Stefanovića iznenađenje je što Hrvatska nije spremna za migrantsku krizu, budući je godinu dana promatrala što joj se događa u susjedstvu.

Stefanović je najavio da će srbijanske vlasti pokušati s hrvatskim kolegama uspostaviti “normalnu dinamike na autocesti i graničnim prijelazima”.

Komentiraj