MILANOVIĆ: “Opasno je to što radi Kolinda Grabar-Kitarović”

Predsjednički kandidat Zoran Milanović u utorak je u svom izbornom stožeru organizirao druženje s čelnicima stranaka koje ga podržavaju na predstojećim predsjedničkim izborima.

Milanović se na kraju sastanka zahvalio šefovima stranaka koje su ga podržale. “Utakmica tek počinje, igrat će se oštro, ali bit će fer”, poručio je Milanović.

“Pet mjeseci traje ta kampanja i za mene itekako službena. Išao sam po Hrvatskoj, družio se s ljudima i govorio, govorio, govorio, govorio. Dobra su iskustva, pet mjeseci su mi mjerkali svaku izjavu, grimasu, rečenicu”, naglasio je.

Novinari su ga pitali za komentar na izjavu aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je jučer rekla da će Milanu Bandiću nositi kolače u zatvor, ako bude osuđen. “Marija Antoaneta se grdno zaigrala s kolačima. Opasno je to što radi Kolinda Grabar-Kitarović, signal koji predsjednik šalje na taj način je – pomilovat ću te”, rekao je Milanović.

Dodao je da između Grabar-Kitarović i zagrebačkog gradonačelnika nema prijateljstva. “Ta priča s prijateljstvima je nešto vrlo, vrlo opasno, da ne upotrijebim grublju riječ. Nema prijateljstva u takvim stvarima. Prijateljstvo Kolinde Grabar Kitarović i Milana Bandića, skoro 20 godina starijeg muškarca, počinje onog trenutka kad je Bandić izašao iz Remetinca. To je odnos iz interesa, duboko lukrativan, ne osoban. Prije su joj tako bili prijatelji ljudi koji su bili u problemima s hrvatskim pravosuđem”, rekao je Milanović.

Što se tiče izjave premijera Andreja Plenkovića, koji je komentirajući tu predsjedničinu izjavu rekao da misli da se šali, Milanović smatra da to nije tako. “Ajde da se ja tako našalim, što bi bilo? Oni nemaju smisao za humor. To je najgora vrsta cinizma, kao i parodija u kojoj su sindikati dobili svoje”, zaključio je Milanović.

Komentiraj