MILANOVIĆ ODGOVORIO PREDSJEDNICI: ‘Vuk mogu biti, ali hijena nisam’

SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović u četvrtak navečer je, na predizbornom skupu u Koprivnici, poručio kako će se, kao predsjednik, “boriti protiv cinizma i kulture laži koja se širi iz redova vlasti” te kako “neće tolerirati nepravilnosti, pohlepu i običan kriminal koji se naziva korupcijom”, javlja N1..

” Onaj tko je moralno potkupljiv, zatrovat će čitavo društvo. Protiv toga se moramo boriti znanjem i iskustvom”, kazao je Milanović, dodavši da se zalaže za pravednije društvo.

“Mi se borimo za zelenu, a ne za sivu Hrvatsku”, istaknuo je.

Milanović je naglasio da bivši društveni sistem nije bio dobar, ali i da je “bilo Čokolina i jogurta”. U govoru je istaknuo da se danas Hrvatska mora nadmetati s najuspješnijim europskim zemljama.Smatra da se svakom građaninu mora osigurati pravo na zdravstvenu zaštitu i pravo na kvalitetno obrazovanje, a kazao je i kako je, kao premijer, dva puta podizao koeficijent prosvjetarima.

Komentirao je i aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović te hrvatsku Vladu, optuživši ih da “društvom šire malodušje, koje je put ka stvaranju ropstva”.

Milanović je poručio da će, kao predsjednik, zastupati interese Hrvatske, a glavni cilj mu neće biti “da se utrpa na neku fotografiju”.

“Nikad nisam imao sponzora u politici i nikad me Sanader i slični nisu držali za ruku”, izjavio je bivši predsjednik SDP-a, dodavši da se predsjednica “mnogo puta fotografirala sa sumnjivim ljudima”.

Ne bježi od činjenice da će građanima ponekad biti iritantan, ali obećaje da ga se “nikad neće stidjeti”.

Komentirao je i predsjedničin komentar da “Hrvatska neće nasjesti na one koji govore normalno” te kako je “normalno da vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada”.

“Nedavno su za mene rekli da vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. Vuk mogu biti, ali hijena nisam” zaključio je Milanović.

Komentiraj