Milanović o vojnim gradnjama: “Uvijek ima novih troškova, pitanje je samo jesu li 10 ili 40 posto”

Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u ponedjeljak kako “uvijek ima novih troškova” kada se grade objekti za vojsku, i dodao da je “pitanje samo jesu li 10 ili 40 posto”.

Dnevnik.hr prenosi kako je Milanović u Osijeku komentirao neuseljenu vojnu višekatnicu na zagrebačkom Črnomercu čiji su troškovi gradnje drastično porasli i na čijem se vrhu, prema tvrdnjama dnevnika.hr, trebao graditi i jacuzzi od kojeg je ministar Mario Banožić naposljetku odustao.

Milanović je rekao da ne zna bi li trebalo revidirati ugovor. “To je trebalo biti odavno zatvoreno. Mi previše čekamo neke stvari. Možda su neki ministri previše oprezni. Daj više podvuci crtu. Ako treba potpisati, ja ću ti potpisati. Ne mogu potpisati, ali koliko već čekamo da se uđe u tu zgradu?”, pitao je Milanović.

Dodao je da ako Uskok istražuje slučaj, “onda to rade protiv izvođača”. “Mislim da je Ministarstvo tu napravilo sve što je trebalo, osim što sada u strahu, ne znam od čega, se ne donosi odluka. Nadam se da će i brodovi koji se grade u splitskom brodogradilištu, a isto ima novih troškova. I ti novi troškovi uvijek postoje. Pitanje je samo jesu li 10 posto ili 40 posto. Ako su 40, netko je nekog kod sklapanja ugovora i preuzimanja obveza oštetio. Ili je netko varao na materijalu. Sad je i USKOK unutra. Dakle, najbolje da srušimo taj neboder”, ironično je dodao.

Odgovorio je i na pitanje je li ikad o tome razgovarao s ministrom obrane, s obzirom da ugovore nije potpisivao samo bivši ministar Damir Krstičević, već je one o opremanju namještaja potpisivao sadašnji ministar. “To je okrugla zgrada, tako da i namještaj mora biti ručno rađen. Ne možete ga kupiti u IKEA-i. Ne vidim tu nikakvu odgovornost Banožića. Više bih mu, da sam premijer, rekao ‘daj to više završi’. Skupi svjedoke. Treba donijeti odluku. Ministru dajem podršku, ali neka više to završi. Sad je USKOK u tome. Pa će doći Carla del Ponte, inkvizicija”, zaključio je.

Komentiraj