Milanović o ukidanju prireza: “Preko noći, preko plota, pa se ti braco snađi”

Predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak je sudjelovao na konferenciji ‘Dan poduzetnika’ u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca, nakon koje je komentirao najavu o ukidanju prireza.

“Odrastao sam u ovom kvartu, na ovoj blatnoj livadi i kao dječak koji dolazi iz obitelji službenika, na poduzetnike onog vremena sam gledao kao na muze, polubogove. Država ih nije previše gnječila porezima, ali je pazila da se ne raspojasaju”, rekao je  predsjednik te istaknuo kako je Hrvatska mala ekonomija, no godinama se ništa bitno ne mijenja.

“Uvijek gledaš preko puta kod susjeda. EU fondovi su smisao našeg postojanja u Europskoj uniji. Sve što se događa na području energije je politika. Kupovina Ine je politički čin mađarskih vlasti koji to štite političkim sredstvima. Želim samo ponoviti jednu frazu – država posebno na način na koji je nastala – naša je svrha i smisao samoga sebe. Nju štitiš, ona je najviša vrijednost. Sad kad bi djeci rekao da se to radi da budeš sebičan, krivo bih im rekao. Visoko smo decentralizirani”, kazao je Milanović.

Osvrnuo se i na najave o ukidanju prireza.

“Ovo s ukidanjem prireza preko noći, preko plota pa se ti braco snađi. To nije fairplay, a da ne pričam o političkim motivima. Ili porezna reforma, to voliš čuti kao vlast. Koliko njih ima, koji imaju plaću u najvišem razredu – 12 tisuća. To je jako mali broj ljudi koji će imati veću plaću. I porezi u Hrvatskoj nisu visoki. A koje je rješenje, e to ćete morati sami”, poručio je Milanović, kako citira Danas.hr.

Milanović o poplavama: “Od nekih dijelova Italije smo bolji, to je ohrabrujuće. Ali, nikad dosta zaštite”

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner