MILANOVIĆ O UKIDANJU DANA ANTIFAŠISTIČKE BORBE: “Urazumite se, ljudi”

Predsjednički kandidat Zoran Milanović u srijedu je komentirao prijedlog Saborskog odbora za veterane, da Dan antifašističke borbe postane spomendan i da kao takav ne bude više neradni dan.

“Vidim da neki pametnjakovići žele ukinuti Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, kao državni blagdan. Urazumite se, ljudi. Za ljubav čijih prljavih strasti opet dijelite građane?

Kome smeta taj blagdan, kojega, bez ijednog incidenta ili ispada, slavimo zadnjih tridesetak godina,” napisao je na svom Facebook profilu potencijalni predsjednički kandidat Zoran Milanović.

Vidim da neki pametnjakovići žele ukinuti Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, kao državni blagdan. Urazumite se,…

Posted by Zoran Milanović on Wednesday, November 6, 2019

Na prijedog Odobra reagirao je i Mirando Mrsić. On je na svom Facebooku napisao: “Bili smo prvi u Europi koji su ustali protiv zla fašizma! To zlo pobijeđeno je u antifašističkoj borbi u kojoj je Hrvatska dala veliki doprinos. To je povijesna istina i činjenica kojom se trebamo ponositi i koju trebamo slaviti. Ukidanje Dana antifašističke borbe je nasrtaj na zdrav razum, na vrijednosti slobode koje su zapisane u Ustavu. To je čisti pokušaj fašizacije Hrvatske i tome se treba oduprijeti. No pasaran!”

Bili smo prvi u Europi koji su ustali protiv zla fašizma! To zlo pobijeđeno je u antifašističkoj borbi u kojoj je…

Posted by Mirando Mrsić on Wednesday, November 6, 2019

Odbor za veterane danas je, podsjetimo, predložoio amandman da 8. listopada ostane praznik, kao Dan neovisnosti, a da umjesto njega 22. lipnja, Dan antifašističke borbe postane spomendan i bude radni dan.

Komentiraj