Predsjednik SDP-a Zoran Milanović o susretu predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i srbijanskog mandatara Aleksandra Vučića kazao je kako je “u redu sve što će pridonijeti boljim odnosima”, ali je dodao da predsjednica nema nikakve provedbene ni izvršne ovlasti te da stoga na njihov susret gleda kao na “jedan zgodan protokol”.

“Što god će doprinijeti nekakvoj, neću reći normalizaciji odnosa, ali boljim odnosima u redu je”, rekao je Milanović novinarima u Saboru.

Ocijenio je kako je jasno da politička pozicija Vučića i Grabar-Kitarović nije ista “ni u izbornom ni u pravnom smislu”.

“On je pobjednik izbora i formirat će vladu danas ili sutra, ona je predsjednica Republike koja nema nikakve provedbene ni izvršne ovlasti, ali ako će to dovesti do toga da odnosi Hrvatske i Srbije biti bolji ili još bolji, kako god tko na to gledao, ja to mogu pozdraviti, ali zna se tko vodi posao i tko donosi odluke. To su vlade, to su premijeri kad su u pitanju najbitnije državne stvari i državna pitanja i parlamenti, tako da ovo gledam kao jedan zgodan protokol”, dodao je Milanović.

Komentiraj