MILANOVIĆ O POGIBIJI HRVATSKOG VOJNIKA: “To nije naš rat, nije čak ni NATO-ov rat”

Predsjednički kandidat Zoran Milanović u petak je u Osijeku dao izjavu za medije, u kojoj je prokomentirao pogibiju hrvatskog vojnika Josipa Briškog, kao i najavljenu poreznu reformu, koju su danas predstavili ministar financija Zdravko Marić i premijer Andrej Plenković.

Milanović je izrazio žaljenje i sućut zbog pogibije hrvatskog vojnika u Afganistanu. Smatra da bi se trebalo razmotriti ideju o povlačenju hrvatskih vojnika iz Afganistana i podsjetio da je njegova vlada smanjila broj hrvatskih vojnika u toj zemlji s 350 na 50.

“To nije naš rat, to nije čak ni NATO-ov rat”, dodao je Milanović, kako prenosi N1.

Postane li predsjednik, rekao je da neće izmještati ured. “Neću obećavati da će Hrvatska biti bogata kao Švicarska, ali mogu obećati da će biti normalna kao Švicarska”, rekao je Milanović.

Komentirao je i porezne izmjene. “Mislim da smo mi to radili malo sustavnije, ali ne bih se usudio to nazvati reformom, ne može Vlada to što radi nazvati reformom u četiri koraka. Mogu to pozdraviti, ali to nije reforma”, rekao je Milanović.

“Reći ćete da hvalim Vladu, ali ovo je nastavak onoga iz 2015. godine, samo što je za to tada trebalo malo više hrabrosti”, rekao je.

Komentiraj