Milanović o Plenkoviću: “Do jučer ne zna ništa, a sad riga vatru kao plameni jazavac”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u subotu je iz Samobora komentirao političke aktualnosti i još jednom ‘opleo’ po premijeru Andreju Plenkoviću.

Milanović je ponovno osudio napad na Markovu trgu. “Prije svega, žrtve napada i meta napada su bili policajci, policajac koji je ustrijeljen, srećom preživio i ona druga dvojica policajaca”, rekao je Milanović.

Premijera Plenkovića nazvao je ‘narikateljem od 50 godina’ i dodao da se ne može načuditi što je iz svega proizašlo da je premijer predmet napada. “Neka Plenković objasni na što je to mislio kad je rekao da sam ja 2016. godine posijao mržnju i agresiju. Lako je tuđom palicom gloginje mlatiti. Lako se tuđim kititi. Svi mi imamo svoju povijest i kad gledate web stranice vladajuće stranke onda se morate potruditi dobro da vidite je li ta stranka postojala od 2000. do 2016.”, rekao je Milanović.

“Što sam to ja u kampanji 2016. posijao? Ajde, Plenkoviću”, rekao je Milanović i dodao da je ovo poseban posao u koji je Plenković ‘dolutao’. “Ako nisi dorastao tom poslu, idi mami”, rekao je Milanović, dodavši da je i on kao premijer bio predmet napada, ali da je to normalno za tu funkciju.

Istaknuo je da on nije u svađi s Plenkovićem te da je učinio sve što je u njegovoj moći da do sukoba ne dođe. “A onda je Plenković otišao u Bruxelles, tamo su prozori zatvoreni pa se čudni plinovi miješaju i izašao pred novinare i govorio sve i svašta”, rekao je Milanović.

“Do jučer ne zna ništa, a sad riga vatru kao, ne znam, plameni jazavac”, rekao je Milanović o Plenkoviću.

Novinari su ga i pitali pretjeruje li se s njihovim komentarima na relaciji Plenković-Milanović.

“Od čega bi mi živjeli da toga nema? Od čega bi mi živjeli da toga nema? Jeste li vi svjesni što se dogodilo? Čovjek je došao na Markov trg s namjerom da ubije”, kaže i opet govori o Plenkoviću.

“Ušao je u sabor kao proteže Jadranke Kosor koju sad izbjegava kad je sretne na ulici, a ničim mu se nije zamjerila, a onda je ušao u Europski parlament kao štićenik Tomislava Karamarka”, rekao je Milanović.

Komentiraj