MILANOVIĆ O ODLUCI ARBITRAŽNOG SUDA “Odosmo mi. Neka se oni igraju dalje s tom igračkom”

Luka Stanzl/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u četvrtak je komentirao odluku Arbitražnog suda o nastavku postupka graničnog spora između Hrvatske i Slovenije. Milanović smatra da sud na taj način štiti svoju vjerodostojnost koja je bila okrnjena.

“Netko u sudu je radio nešto što nije smio. Taj postupak je gotov, mi sudjelovati nećemo. Mislim da tako svi u Hrvatskoj misle. Odluka koju donesu, neka je drže za sebe jer nas ne obvezuje i nećemo se po njoj ponašati”, rekao je Milanović i dodao kako se Hrvatska nadala da će proces biti čist, ali nije.

“Mi nismo vodili državu zadnjih 6 mjeseci i nemam informacije što je ova Vlada radila. Kad pobijedimo mi ćemo to nastaviti jer smo mi taj postupak i priveli kraju što se toga tiče. Nema dalje”, kaže.

Dodaje kako Hrvatska formalno izlazi iz postupka, a odluka Sabora je donesena. “Bio je to bilateralni ugovor. Ušli smo u dobroj vjeri, a izašli kad smo utvrdili da s druge stane nema dobre vjere što je priznalo i dvoje Slovenaca kad su dali ostavku”, dodao je Milanović, prenosi N1.

Na kraju je poručio da bi zadatak suda trebao biti da arbitrira o graničnom pitanju, a ne o etici. “O tome je arbitrirao Hrvatski sabor. Odosmo mi. Neka se oni igraju dalje s tom igračkom”, zaključio je predsjednik SDP-a.

Komentiraj