Milanović o novim mjerama: “Za sada su OK, prijetnje i nametanja ljudima da se cijepe put je u tiraniju”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u petak je obišao spomen-sobu u općini Promina u Šibensko-kninskoj županiji te položio vijenac na spomenik braniteljima i civilima koji su poginuli u Domovinskom ratu.

u izjavi za novinare komentirao je uvođenje novih epidemioloških mjera. “Ovu vrstu ponašanja Stožera, odnosno Plenkovića, ne Stožera, ocjenjujem racionalnom. Tako bi i ja u ovom trenutku. Što se tiče prijetnji i nametanja ljudima da se cijepe, to je put u tiraniju. Ja mogu ljudima samo reći cijepite se”, rekao je Milanović, kako prenosi Dnevnik.hr.

“Nastavi li se to i u rujnu, to je tiranija. Sada su mjere OK”, dodao je.

Upitan o previranjima u Domovinskom pokretu, Milanović je odgovorio: “Ako ne komentiram svoju bivšu stranku, neću ni nešto što ni nije stranka.”

Ostavka Miroslava Škore, kaže, zanima ga koliko i žetva u Bangladešu.

Kada je riječ o istrazi Stipe Latkovića zbog bespravne gradnje u Vruji, Milanović je ponovio: “Sve to srušite!”

Komentirao je i žestoke reakcije iz Srbije na odabir Nikole Tesle za hrvatsku kovanicu eura. “Tesla je proveo manje vremena u Srbiji nego ja u Oklaju danas. Hrvatska je s Teslom imala krizu ideniteta i to je bila nejasna ljubav. To je bio prijedlog mog savjetnika Velibora Mačkića. A svojatati Teslu možda nije u redu od Hrvatske, a od Srbije još manje”, rekao je i dodao: “A za Ruđera bi se opet javila Srbija? A šta ćeš”.

 

Komentiraj