Dusko Jaramaz/PIXSELL

MILANOVIĆ O IZBORIMA Nije važno tko što kaže, zakoni i praksa su jasni

Hrvatski premijer Zoran Milanović gostovao je u srijedu u Dnevniku Nove TV, gdje je komentirao aktualne događaje. Na izjavu Vladimira Šeksa, savjetnika predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, kako će predsjednica raspisati izbore ako se datum ne odredi do 6. prosinca Milanović odgovara kako je čuo za te izjave.

“Jasni su praksa i zakoni. Nije važno tko što kaže na tu temu”, rekao je Milanović dodajući kako će sve biti u skladu za zakonima i hrvatskim Ustavom naglasivši kako ljudima nije važno hoće li izbori biti mjesec dana ranije ili kasnije. “To je važno samo političkim elitama”, poručuje.

O radu svoje Vlade Milanović je istaknuo kako su pokrenuli gospodarstvo, pobrinuli se da nitko u Hrvatskoj nije iznad zakona te riješili pitanje švicarskog franka. O ovom posljednjem kazao je kako su ga nagovarali da ne krene u obračun s bankama ali odbio je. “Meni je važniji hrvatski narod, ali važne su i banke jer su i one dio hrvatskog društva”.

Ponovno je pozvao predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka na javno sučeljavanje. Na kritike zbog oklijevanja, Milanović je rekao kako je njegova vlada pokrenula gospodarstvo i reforme u javnom sektoru. Dodao je kako su to sve napravili nerado, ali su ipak napravili. Podsjetio je kako su industrijska proizvodnja i izvoz u porastu, što nije zabilježeno godinama.

“Hrvatska je danas stabilnija i perspektivnija zemlja nego ikad”, zaključio je gostovanje na Novoj TV Zoran Milanović.

Komentiraj