Milanović o e-mailu školi: “Da je to meni mama napravila kad sam imao 17 godina, ja bih poludio, ali mama je mama”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u utorak je iz Vukovara komentirao e-mail koji je njegova supruga, Sanja Musić Milanović uputila školi mlađeg sina, u kojem je ukazala na nepravilnosti u nastavi. iz Ureda predsjednika poručili su da prva dama Hrvatske nije ni usmeno ni pismeno zatražila promjenu ocjene za sina. No, ocjene su navodno promijenjene, čak šest dana nakon zaključivanja.

“Netko tko očito nije bio odličan učenik si je dao toliko truda kao da piše završni ispit u večernjoj školi. Razgovarao je s DORH-om, koji se ne bavi svinjarijama koje radi Banožić”, rekao je Milanović.

“Vidio sam da je Sanja, moja supruga napisala mail. Ostavila je brazdu, duboki trag. Naš mlađi sin ima 17 godina, to više nije dijete, on je već odavno sazrio, da je to meni mama napravila kad sam imao 17 godina, ja bih poludio, ali mama je mama”, kazao je.

Dodao je da to pismo nije pisao. “Ja sam bio za to da Marko ide u privatnu školu, privatne škole su zadnji izbor. Ovako te na zub uzme banda”, rekao je Milanović.

“Ovdje je netko bio optužen, to sam ja ustvari, ne moja žena. Novinarima se šalje mail koji je napisala moja žena, sve drugo je laž. Imaš mail star dva tjedna koji je poslala gospođa Musić Milanović u kojem govori o stvarima koje nemaju veze s ocjenama”, rekao je.

“To mojem sinu ne znači ništa, zašto je Sanja imala potrebu istjerivat pravdu na taj način – to zna ona. Odgovaram ja. Ovdje se radi o jednom predmetu u kojem su ocjene podignute, kako to uvijek bude na kraju godine, iz trojki u četvorke. Ocjene su podignute za šestero učenika. U svim razredima je podignuto 150 do 200 ocjena, ali mi smo meta”, dodao je.

“Što je sa zaštitom interesa maloljetnika. Za mene je to odrasli klipan, ne tražim milost od tog šljama. Moja supruga je na sve usmeno upozoravala par mjeseci. Kad je sve završila, imala je potrebu to sve napisati. Ja ne bih. Ali pozivam sve roditelje da to naprave…”, naglasio je Milanović.

“Uvijek sam na te koji imaju sve petice gledao čudno. Pa i na svog sina. Zato ga i podbadam redovito. Fućkaš ti sve petice, ima i bitnijih stvari”, poručio je.

Otkrio je predsjednik da je jučer poslijepodne njegovu suprugu nazvala Ana Hanžeković. “Inače bih je prijavio SOA-i radi uznemiravanja, ovako je blokirana. Rekla je: “Znaš sprema se neki tekst, pa bi bilo dobro da odgovoriš odmah. Odmah HANZA medija dobiva mejl moje supruge, dok oni nisu ni znali da ikakav mail postoji. Ja ga nikad ne bih objavio.”

“Pitat će te zašto imaš pet iz matematike. Jaka stvar, imati sve petice. Zezat će ga u klubu zbog toga. Mislim, bit će štreber najobičniji, ne? To ti je kad si dobar učenik. Smatram da je ovo gubljenje vremena, mislim da je naš mali trebao ići u privatnu školu. Nek’ ispitaju kako je školu prošao glupi Bane”, rekao je predsjednik.

Dodao je da u gimnazijama ima jako malo superodlikaša. “Nije baš da svatko ima sve petice. Ja na to gledam posprdno. Uvijek su mi bili sumnjivi takvi tipovi”, rekao je.

Dodao je da je upućen poziv i DORH-u kako bi se provjerilo je li ovo kažnjivo. Upitan zašto je supruga mail slala sa službene adrese, kazao je: ‘Nema drugi. Što im je zaprijetila da će ih zaraziti covidom? Ako ne budete dobri završit ćete na respiratorima’.

Dok se u Hrvatskoj bave e-mailom kojeg je uputila njegova supruga, kaže, u BiH počinje izborni proces. “Što sam trebao napraviti u Madridu? Bacit’ bombu k’o Boško Buha. Ja sam napravio sve, a Plenković se ne bi usudio sjesti na avion i otići tamo s takvim govorom. Ja sam tamo bio. Postoji šira slika, postoji bolest kao hipertenzija koju morate tretirati stalno inače će vas ubiti. U Bosni se događa visoki tlak”, rekao je.

“Neka mi netko objasni – što rade Hrvati, kandidati SDA na listama? Oni će se boriti za hrvatske interese? Što radi Hrvatski sabor, što rade samozadovoljni ljudi? Šta radi HDZ? Možda namještaju bolje ocjene svojoj djeci, ponavljačima. Izborni zakon nije promijenjen, a tu je ovakva izdajnička Vlada”, rekao je Milanović.

Ponovio je da je premijer Andrej Plenković ‘nesposoban, neuk i smiješan’. “Najtužnije je da je on moj proizvod, inače bi ovdje premještao vijence. Uz poštovanje tim ljudima”, rekao je.

Sanja Musić Milanović školi svog sina slala mail i žalila se na ocjene i profesoricu. Ravnateljica: “Nije bilo pritisaka”

Komentiraj