Milanović: “Nogometni bog neka čuva Gvardiola. Brazilske proslave vašarsko su prenemaganje”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u utorak boravi u Dubrovniku gdje je odao počast braniteljima grada. Između ostalog, komentirao je i Svjetsko prvenstvo u Kataru, na kojem je Hrvatska u ponedjeljak nakon penala protiv Japana izborila četvrtfinale.

Milanović je rekkao da je naša zemlja postala jedna od reprezentacija koja pobjeđuje ‘kad igra čudo’. “Kao Nijemci nekad. Hrvatska je sad imala situaciju kad igra tak – tak, dobila je. To se vidjelo na prestravljenim licima Japancima koji su pukli od straha. Zaslužili su pobjedu”, rekao je.

Par riječi posvetio je i apsolutnom heroju penala – Dominiku Livakoviću, koji je Japancima ‘skinuo’ tri jedanaesterca. “Želim mu protiv Brazila toliko složenosti, posloženosti i hladnoće. Jer znanje ima. Ovo drugo su sitne razlike koje na kraju znače razliku. Ali Gvardiol.. Neka ga nogometni bog čuva”, poručio je.

Sljedeći protivnik Hrvatske je Brazil, jedan od najvećih favorita za osvajanje Mundijala. “Krvavo će biti. Bit će stresno. Imam dobre želje. Inače ne volim tu vrstu vašarskog prenemaganja kad se zabije gol. Nekad su se ljudi veselili od srca. Sad su to neki plesovi, kreveljenja. To ponižava protivnika”, zaključio je.

Komentiraj