MILANOVIĆ: “Nisam nikada glasao za Franju Tuđmana, ali imam razumijevanja za neke njegove ideje”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u srijedu je održao prijam za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj.

“U politici i javnom životu nisam nepoznat osoba, iza mene je već ostao nekakav trag, nekima pozitivan, nekima negativan, a neki su indiferentni. Govorim ono što radim, ali ljepota i ružnoća su u oku promatrača. Sve što sam govorio u kampanji za predsjednika to ću i raditi, neće biti iznenađenja”, kazao je Milanović okupljenima.

Dodao je kako je predsjednik male države u kojoj su neki glasovali za njega, neki ne, no dodao da posrtoje principi od kojih neće odstupiti. “Temelji su vladavina prava, otvoreno društvo i slobodni i neovisni mediji, to je temelj društva”, poručio je Milanović te komentirao epidemiju koronavirusa.

“Ima jedna, navodno kineska, navodno konfucijanska poslovica kojom ću se poslužiti: ‘Dao Bog da živio u interesantnim i zanimljivim vremenima’. Virus će se vratiti ili možda neće, ekonomska šteta će biti enormna, ali nije loše što se događa svima – istovremeno je to dobro i loše, ako ništa nikoga ne možemo kriviti za to”, rekao je Milanović.

Na kraju je poručio da nikada nije glasao za prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana, ali je istaknuo da ima razumijevanja za neke njegove ideje.

Komentiraj