MILANOVIĆ: “Neka se deru na mene, ali neka ne oblače tu majicu”

 

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u utorak na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja postrojbe Prvi hrvatski redarstvenik u Policijskoj akademiji. Predsjednik je na svečanosti uručiti odlikovanje “Red Nikole Šubića Zrinskog” postrojbi Prvi hrvatski redarstvenik koju je odlikovao za iskazano junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu.

Poslije svečanosti Milanović je komentirao najavu da će pripadnici HOS-a na obljetnici Oluje u Kninu nositi majice s pozdravom “Za dom spremni”. Podsjetimo, kada se to dogodilo u Okučanima na obljetici Bljeska, Milanović je otišao.

“U Okučanima je to bio protokol, ispred premijera i mene, ovo je drugo. Bilo bi dobro da se ne sramotimo, nek’ ne oblače majice, to nam radi štetu. Ako žele, neka viču na mene, ali nek’ ne oblače majice. Ako Plenković obuče tu majicu? Neće, neće. Neće je obući, to njemu smeta isto kao meni”, rekao je Milanović.

Komentirao je reakcije na njegovu odluku da odlikuje Zlatana Miju Jelića, u BiH optuženog za ratni zločin. “Što da vam kažem a da ne krene svađa? Najbolje ništa”, kazao je, pa potom ipak rekao nešto više. “Ne gledam na to što Bakir Izetbegović odlazi na grob Rasimu Dediću koji je osuđen za ratni zločin kao problem. Nije svatko tko je dobio kaznu u Haagu ratni zločinac. Nisu Karadžić i Mladić isti kao Rasim Dedić. Neki ljudi su nažalost zarobljenici očekivanja. Na takav način nećemo graditi dobre odnose sa susjedima”, poručio je.

Komentiraj