MILANOVIĆ “Neka Kolinda pazi gdje ide i s kim priča”

Predsjednički kandidat Zoran Milanović komentirao je situaciju s navodnim izjavama predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u listu Jerusalem Post da u BiH vlada militantni islam, što je izazvalo lavinu reakcija i u zemlji i u susjedstvu, javlja N1.

“Vidio sam taj članak sad, on ustvari uopće nije promijenjen i to nije dobro, jer će nam navaliti neki problem na leđa”, rekao je Milanović.

“Kad se ide na Bliski istok, ne treba puno pričati. Ovo je bilo nekorektno od strane domaćina koji nam je strateški partner, a takvima smo ih mi proglasili. Nezamislivo mi je da se nakon zatvorenog sastanka dvaju presjednika ovakve stvari objavljuju u novinama. To se nikad ne događa”, rekao je Milanović.

“Moguće da je autetično, pa kad su vidjeli da su uvrijedili gosta, onda su to odlučili malo ublažiti, pogledati, zglajzati. Oni se njoj trebaju ispričati, a ona mora opreznije paziti što priča i s kim priča, jer ovo nije šator, ovo su državnički poslovi”, rekao je Milanović.

Istaknuo je da se predsjednici već više puta dogodilo da ima nesporazum u izjavama u medijima. “Očito imamo problem u komunikaciji. Sam si si na kraju odgovoran za ono što se dogodi, ali prepričan je zatvoreni sastanak i kad su vidjeli da se dogodila šteta, onda se pokušavaju izvući. Ona neka pazi gdje ide i s kim razgovara. Glavni problem je da nam se ne navuče neka nevolja na glavu, jer sve te priče su vrlo osjetljive i samo ne treba da nam se dogodi nered, da ne zapalimo neku šibicu, jer mi nismo zemlja, koja se treba gurati u prvi red u ovakvim stvarima”, rekao je Milanović.

Komentiraj