Patrik Macek/PIXSELL

MILANOVIĆ “Ne znam tko je Grmoja, a HDZ je seoski kockar”

Premijer Zoran Milanović uoči početka sjednice Sabora rekao je kako misli da je u redu da predsjednik Sabora dolazi iz redova Mosta. “Mi smo to prihvatili ali HDZ neće, a oni kao i obično zavlače. To je jasno svakom djetetu. Bitno je da zemlja ima Sabor pa neka vlada i tehnička Vlada”, rekao je Milanović.

Dodao je kako SDP igra po jasnim pravilima, a ‘HDZ je seoski kockar’. “Zavučeni su u mišju rupu. Ja sam Petrovu ponudio da bude predsjednik Sabora pa će valjda i mene zvati USKOK. To su pravila igre, mi se ne bavimo lopovlukom, javno sam uputio poziv Petrovu da bude predsjednik Sabora. S ljudima treba razgovarati, a ne im prijetiti kao HDZ sve ove godine”, prenosi Milanovićeve riječi N1 televizija.

Na pitanje proziva li Gmoja i njega, Milanović je rekao kako ne zna tko je Grmoja.

“Mi možemo i četiri godine ovako funkcionirati s manjinskom vladom, ali to nije dobro. Kad se Sabor konstituira treba imenovati mandatara”, odgovorio je Milanović na pitanje o održavanju novih izbora.

Na novinarsko pitanje hoće li predsjednica raspisati izvanredne izbore ako se sabor ne konstituira, Milanović kaže kako ih ona ne može raspisati jer za to nema ovlasti.

Komentiraj