Milanović ne želi reći je li glasao, kaže da je to ‘privatna stvar’

 

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas boravi u radnom posjetu Austriji. U Beču je sudjelovao na trilateralnom sastanku šefova država Republike Austrije, Republike Slovenije i Republike Hrvatske.

TTijekom sastanka predsjednika Republike Austrije Alexandera Van der Bellena, predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora i predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića u kompleksu Hofburg u centru Beča glavna tema bila je Europa nakon pandemije koronavirusa.

“Korona je došla i proći će, ali problemi koje Zemlja ima, dakle globus, s promjenom klime, koje Hrvatska, ako ne budemo djelovali svi zajedno, može imati kao zemlja koja se oslanja na turizam, su toliki da o tome nikada ni jednog trenutka ne smijemo prestati razmišljati i koliko je god moguće raditi”, kazao je Milanović, kako prenosi HRT.

Milanović je novinarima rekao da je izlazak na izbore njegova privatna stvar.

“Od mene ćete uvijek čuti stav o idejama, odnosima u društvu, o vrijednostima. To sam radio kao političar zadnjih petnaest godina, to radim kao predsjednik, to sam najavio u svojoj kampanji i to provodim. Ali privatne stvari, jesam li se za nekog osobno opredijelio i tko je taj, to će ostati u mojoj domeni i toga ću se držati kao predsjednik, posebice kad su u pitanju parlamentarni izbori”, naglasio je Milanović.

Komentiraj