Milanović navodno viđen na skijanju u Italiji. ‘Išao sam provjeriti uvjete za prijavu prebivališta’

Predsjednik Zoran Milanović, prema informacijama tportala, danas je navodno viđen na skijanju u Italiji. Tu je informaciju portal pokušao provjeriti u Uredu predsjednika.

Tražili su potvrdu informacije, ali i pitali, ako je informacija točna, koliko je već dugo tamo i dokad ostaje. Jednako tako, zanimalo ih je kojim je prijevoznim sredstvom išao i tko je podmirio troškove puta i smještaja, ako ga je bilo.

Na posve uobičajen novinarski upit, stigao je odgovor s Pantovčaka koji je sve, osim uobičajen.

“Predsjednik Milanović nije na odmoru, u Zagrebu je. Predsjednik Republike inače nikada nije na odmoru, bio u Zagrebu ili ne, jer uvijek obavlja svoju dužnost.

Jutros je na nekoliko sati otputovao u Kranjsku Goru, i usput posjetio Tarvisio, kako bi tamo provjerio uvjete za moguću prijavu svoga prebivališta, a kako bi potom mogao zatražiti državnu rezidenciju za stanovanje u Zagrebu. Budući da je državni dužnosnik, predsjednik Republike ima ista prava kao i svi drugi, kao što to tvrdi predsjednik Vlade. Predsjednik Milanović vratio se danas u Zagreb, nakon što je provjerio uvjete za moguću prijavu prebivališta u Kranjskoj Gori”, navodi se u odgovoru koji potpisuje glasnogovornik Ureda predsjednika Nikola Jelić. Iz odgovora je jasno da iz ureda predsjednika suptilno podbadaju Andreja Plenkovića zbog predstojnika njegovog Ureda Zvonimira Frke Petešića.

Premijer Plenković je u petak na pitanje je zaista omaška ako se ne provjerava živi li na istoj adresi čitava obitelj, kako je to u slučaju predstojnika Frke Petešića, odgovorio da je to “trivijalno pitanje”.

“To je trivijalno pitanje. On je državni dužnosnik, ima pravo na stan dok je na toj dužnosti. Dolazi s mandata veleposlanika u Maroku u Hrvatsku 31. kolovoza 2017., a 1. rujna počinje raditi kao moj predstojnik. U tom trenutku on stječe pravo na stan, kao što ga imaju svi drugi dužnosnici. Ima ista prava kao i svi drugi. Točka”, rekao je Plenković.

Plenković nije želio odgovoriti novinarima: “Imate bilo koje drugo relevantno pitanje? Nemate? Doviđenja!”

Komentiraj

nacional banner
nacional banner