MILANOVIĆ: “Nalog za uhićenje novinara došao je s vrha, iza ovoga stoji režim”

Predsjednički kandidat Zoran Milanović u utorak je komentirao jučerašnje uhićenje novinara portala Index Gordana Duhačeka.

“Ne znam detalje privođenja, je li se odazivao na pozive… sklon sam vjerovati policiji, određena razina povjerenja u policiju mora postojati… Čovjek je prijavljen, procesuiran i osuđen zbog tvitova, i to godinu dana nakon tvita u kojem se rugao policiji. To je meni neshvatljivo. Ovaj nalog je došao s vrha, ovo je režimska stvar, ovo je stvar politike”, rekao je novinarima Milanović.

Dodao je kako tako nešto Hrvatsku potkopava kao društvo. “Da ne govorimo o tome da se jedan subkulturni poklič ACAB sad probio u javnost i postao mainstrean. Sad će policiji trebati američke donacije da u marice potrpaju sve one koji će se s tim sprdati. Time su izazvali građane da izraze vrstu prkosa, bunta…”, smatra Milanović.

Komentirao je i drugu prijavu protiv novinara, zbog prepjeva pjesme ‘Vila Velebita’ na Twitteru. “Da ne govorimo o pjesmici koju je novinar u formi sprdačine, rugalice… prepjevao na Twitteru i zbog čega je prijavljen zbog udara na moralne vrijednosti i osjećaje građana. Ne pozivam ja da se pale zastave i izruguje s himnom, ali ovo je slobodno građansko ruganje i zbog toga se građane ne smije privoditi… Ovo kao da građane pozivaju u određenu razinu bunta i otpora. Ovo je režimska stvar, ovo je režim, iza ovoga ne stoje obični policajci”, poručio je Milanović.

“Ovo nije policija, ovo je HDZ. Zla mater, HDZ koji stoji na putu hrvatske budućnosti”, rekao je, kako prenosi N1.

Komentiraj