Goran Stanzl/PIXSELL

MILANOVIĆ “Na moj odmor nije potrošena niti jedna lipa, o tome sam strogo vodio računa”

Predsjednik SDP-a u utorak je dao izjavu za javnost u Istri, gdje će se u Žminju susresti s članovima istarskog SDP-a. Najavio je kako više neće imati personaliziranje kampanje jer to više nema smisla. “HDZ i Most treba spriječiti da nas muče i ponovno eksperimentiraju s nama”, rekao je Milanović.

Na početku je rekao kako će odraditi sučeljavanje s novim predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem na bilo kojoj televiziji. “Samo s njim i koja televizija to ponudi, prvi sam tamo. Devet godina to čekam”, rekao je Milanović.

O ljetovanju u Costabelli rekao je kako na njegovu obitelj nije potrošena niti jedna lipa. “Na moju obitelj nije potrošena ni jedna jedina lipa ni u Costabelli niti na Hvaru. O tome sam strogo vodio računa”, kaže Milanović i dodaje da se za detalje treba obratiti AKD-u. “Govorim o troškovima hrane i pića, osiguranje je nešto drugo. Troškove smo supruga i ja financirali”, poručuje.

O ‘aferi bonusi’ iz Hrvatskih šuma Milanović kaže da su sve prijašnje uprave imale zlatne padobrane. “Bonus ovisi o poslovnim rezultatima. Danas kad gledam nije isto CA, HEP, Janaf i Hrvatske šume koje su monopolisti. To je propust. Nisam znao za te ugovore. Jedina dilema koju imam danas jesu li Šume drugačije od Hrvatskih voda?”, kaže Milanović dodajući da od toga koristi nisu imali ni SDP ni Tihomir Jakovina.

Komentirao je Milanović i ‘aferu Madison’ poručujući kako je za njega ta priča završena. “To je bio pokušaj da se jednu stranku i mene, koja ima povijest čistog poslovanja, prikaže kao muljatore. Bit će još takvih pokušaja. Da su me bar prijavili za neko teško kazneno djelo, ali nisu to mogli izmisliti”, poručuje, prenosi N1.

Istaknuo je kako se Most bavi intrigama, te kako je HDZ dobio predsjednika koji je ‘dužan nekim ljudima’. “Ja nisam dužan nikome”, ističe. Milanović navodi kako je prošla vlast propala jer je inzistirala na ideološkim umjesto gospodarskim temama. Situacija je utihnula, dodaje, otkako je Karamarko ‘najuren’.

O samostalnom izlasku HDZ-a na izbore kaže da znaju da neće pobijediti pa za sebe žele osigurati nekoliko mandata više. “Ne žele davati mandate strankama kao što su ove ekstremističke strančice oko kojih se sve vrtjelo ovih mjeseci”, poručuje.

Milanović kaže kako vjeruje da će Narodna koalicija pobijediti na izborima. “Narodna koalicija pobjeđuje – read my lips. Ja sam prošao svašta – i Sanadera i umjereniju Jadranku Kosor i Karamarka”, dodaje. Kaže i kako je na odmore odlazio na nekoliko dana, kako bi se odmorio sa obitelji. “Ne vidim od čega bi se gospodin Orešković odmarao”, dodaje.

“Nisam bio pet dana pred novinarima i već čujem da se priča da sam se sakrio, a ja sam mislio da sam svima dosadio”, zaključio je Milanović.

Komentiraj