Milanović na Fejsu kritizirao ‘HDZ-ovo pravosuđe’: “To je stanje u kojem suci arče i banče s ljudima kojima sude”

Predsjednik Zoran Milanović u petak je objavio oštar status na svom Facebook profilu nakon što je sabor podržao predsjednika sabora Gordana Jandrokovića, koji Milanovićev prijedlog za novu šeficu Vrhovnog suda nije stavio na dnevni red sabora.

Milanovićeva poruka na Fejsu

“Danas je u Saboru grčevitom obranom statusa quo i nedodirljive sudačko pravosudne klike nastavljena Hadezeova opstrukcija promjena u hrvatskom pravosuđu. Ovoga puta valjalo je legalizirati diktatorski ispad predsjednika Sabora, koji je samovoljno i samovlasno odlučio da prijedlog promjena neće uvrstiti na dnevni red, uzurpirajući pravo da umjesto Sabora on odlučuje o, naglašavam, zakonitosti podnesenog prijedloga. Još jednom, zakonitosti, a ne poslovničkoj usklađenosti. To pravo ima jedino Hrvatski sabor”, napisao je Milanović.

“U toj uzurpaciji podržala ga je skoro čitava vladajuća većina, a u pomoć su, zlu ne trebalo, priskočili i jataci. Nitko ne može biti kažnjen za izrečeno stajalište ili glas koji je dao u Saboru. Međutim, za korupciju može. Stoga, pozivam cijelu javnost da pomno prati kakvu će nagradu od vladajućih dobiti ti jataci, njihova rodbina i svi s njima povezani ljudi.

Jeftinim zakonskim smicalicama, u suradnji s kumovima iz Ustavnog suda, nadljudskim naporima pokušavaju održati zatečeno stanje, stanje loše i neodrživo. Stanje hadezeovog pravosuđa u kojemu suci arče i banče s ljudima kojima sude”, stoji u Milanovićevom statusu.

“Pred nama su još mjeseci. Saborska žeton-većina neće izbjeći konačno očitovanje i sud o osobi koju sam predložio i iza koje ću stajati, neovisno o neustavnim, neinteligentnim smicalicama kojima se služe, zato jer trenutačno mogu. U tome je sva bit i jedini scenarij ove farse. Ja sam za promjene, koliko god one male bile. Od nečega treba početi”, napisao je.

“Narod kaže da se riba čisti od repa, ali da smrdi od glave. Ovu ćemo očistiti krećući od glave”, zaključio je Milanović.

Komentiraj