Milanović na Branju grojzdja: “Šteta za tvornice duhana, a opet, duhan je toksičan…”

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas kao da je opravdao najavu zatvaranja Tvornice duhana u Kanfanaru i odlaska British American Tobaccoa (BAT) iz Hrvatske, rekavši kako je šteta da se tvornice duhana zatvaraju, ali i da su ” duhan, katran i cigarete toksični”, pa “ako mora birati između cigarete i vina, nema dileme”.

Bilo ozbiljno ili ne, Milanović je to rekao na manifestaciji “Branje grojzdja”, kojom Zagorci njeguju svoju vinarsku tradiciju.

“Nekad je vino bilo visoke kvalitete. Njemačko vino je bilo visoke kvalitete, a ostalo – ništa. Ovih dana se zatvaraju tvornice duhana i cigareta. Šteta, a opet, duhan, katran i cigarete su toksični pa ako moram birati između cigarete i vina, nemam dileme, nisam nikad ni imao”, prenio je dnevnik.hr riječi predsjednika Republike.

“Dobra kapljica vina i, kao što su nas nekada pokušavali naučiti prije 50 godina, tada su sve reklame za vino na televiziji poručivale ‘pij malo, pij dobro’. Ovo ‘malo’ Hrvati su uvijek gledali rekreativno, pilo se puno i loše, a sad se pije malo previše, ali se pije puno bolje”, dodao je Milanović.

“Moja poruka je ‘pij malo, pij dobro, pij zagorsko, dalmatinsko, slavonsko, istarsko, međimursko…’ i da nekoga ne izostavim, jer toga ima sve više i sve je kvalitetnije. Ovo su mala i ugodna intimna područja, nisu plantaže od milijun hektara kakve viđamo po Južnoj Americi i Francuskoj, Mađarskoj i Ukrajini. Ovo je naše, kako bi se reklo, pa Zagorci – pijmo malo i dobro”, zaključio je Milanović.

Komentiraj