Milanović korigirao stav, ali i napao B.a.B.e.: “Poput zaboravljivih holivudskih glumica…”

Predsjednik Republike korigirao je donekle stav da se “ne bi trebao zanimati” ako o seksualnom uznemiravanju “zapomažu glumice koje iz kreveta ne izlaze za manje od pet milijuna dolara”, objavivši u nedjelju na Facebooku kako “treba potaknuti žene žrtve spolnog uznemiravanja da prokažu svakog”, ali pritom nije propustio napasti feminističku udrugu B.a.B.e., koja ga je podsjetila kako je “žrtva nasilja uvijek žrtva nasilja – ona to nije tražila”.

Udruga B.a.B.e.: “Milanović ponižava žrtve seksualnog uznemiravanja, tražimo ispriku”

“Najoštrije osude zbog toga što imam stav i usudim ga se javno izreći, pa i objasniti, stigle su ovoga puta od udruge glupog i neduhovitog akronima B.A.B.E”, stoji u predsjednikovoj objavi na Facebooku.

“Poput zaboravljivih holivudskih glumica – koje one sada brane od mene – predstavnice te udruge zaboraviše kako sam uvijek spreman reći ono u što sam uvjeren. I kako u skoro već dvadesetak godina javnog djelovanja provodim ono o čemu oni uglavnom samo galame. Ne ono što je dnevnopolitički isplativo i što po tzv. anketama ‘misli većina’. Pogotovo ne educirajući se na kratkom valu njihove prigodne buke koja njima jamči naslovnice, a žrtvama spolnog uznemiravanja u Hrvatskoj ili ne donosi ništa ili ponekad šteti. Ne znam kakvu to laboratorijsku ‘edukaciju’ treba proći da bi se, valjda bez razmišljanja, pljeskalo svemu što B.A.B.E. kažu, ali znam da njihove holivudske (re)akcije neće riješiti problem spolnog uznemiravanja u Hrvatskoj. Rekao sam i stojim kod toga da imamo problem o kojemu treba govoriti i treba potaknuti žene žrtve spolnog uznemiravanja da prokažu svakog, a pogotovo nasilnika koji to čini s pozicije moći svake vrste. Ono što nam ne treba su dogme udruga koje ne dopuštaju niti razmišljanje, a kamoli razgovor, drugačije od njihovog”, poručuje predsjednik Republike.

Komentiraj