Milanović: “Kako su u SOA-i to mogli znati? Jedino da imaju gataru”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u utorak je sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Bjelovara povodom Dana Grada i Dana bjelovarskih branitelja. Nakon sjednice dao je izjavu novinarima, ponovno komentiravši istragu u slučaju Janaf

“Mi smo tamo otišli dva dana nakon potresa… Ministri su tamo dolazili zna se u kakvom kontekstu, zna se u kakvom kontekstu ja… No nemojmo biti ometači. Svatko može biti izvrgnut pitanjima, pa i ja, dapače”, rekao je Milanović. Predsjednik je još jednom ponovio da je premijer morao zanti za policijsku istragu. “Nisam provokator”, kaže Milanović.

“Trenutno sam ja predsjednik Republike i ja o tome moram govoriti”, kaže Milanović i dodaje: “Ja ne mogu ministra i premijera privesti i uopće ga dobiti da razgovara sa mnom da ga natjeram da prizna. Ne zanima me kad su izbori, hoću li biti kandidat na izborima, iza mene mora ostati nešto što valja”.

Istaknuo je i da SOA nije mogla znati da je bivši šef Janafa, Dragan Kovačević, pod istragom. “Kako su u SOA-i to mogli znati? Jedino da imaju gataru, koja će reći ovaj čovjek – vidim putovanje i za tri mjeseca će biti pod istragom”, rekao je Milanović.

Smatra da je premijer morao znati i za istragu Josipe Rimac. “Naravno da je morao znati da istaknuta državna tajnica krade novac. Pa ne može to premijer ne znati. Ugledajmo se na one koje stalno pozivamo za primjer, posebno njihovo sjajno pravosuđe, kako oni to rade. To je iskustvo koje se gradi godinama, a kod nas se ljudi ponašaju kao da su jučer iz torbe ispali”, rekao je Milanović.

Poručio je da će preskočiti komentirati današnji performans Marijane Puljak i Dalije Orešković. “Ne želim tim samodopadnim i zavidnim osobama davati na važnosti”, rekao je Milanović.

“Sabor će poželjeti Pernara i vidjeti kakve su sve samodopadne galamdžije došle u Sabor”, rekao je Milanović.

Komentiraj