MILANOVIĆ: “Kad sam saznao za lažirana putovanja bio sam šokiran i bijesan”

Izabrani predsjednik države Zoran Milanović u ponedjeljak je došđao na zagrebački Županijski sud kako bi svjedočio na suđenju bivšem predstojniku njegova ureda Tomislavu Sauchi u aferi Dnevnice.

Milanović je 15. veljače 2017. ispitan u USKOK-u pa je tužiteljstvo predložilo da se na današnjem ročištu pročita iskaz koji je ondje dao, piše N1.

Milanović je danas sudu opisao kako je funkcionirao Ured. Kazao je da je na službena putovanja najčešće išlo oko 4, 5 osoba. Posebni savjetnici uglavnom nisu išli na službena putovanja, Neven Budak jednom u Australiju, Petrović u Moskvu. Milanović je rekao da to što nisu češće putovali nije bila stvar odluke, već nije bilo potrebe za putovanjima.

Na pitanja je li sa Sauchom pričao o putovanjima, Milanović je kazao kako su to bili razgovori na načelnom nivou, da nisu ulazili u detalje. Kazao je da je za vrijeme tehničke vlade posebni savjetnici nisu putovali.

“Ured predsjednika Vlade je mali i svi podaci su lako provjerljivi. U Kabinetu predsjednika Vlade su predsjednik Vlade i dvije tajnice. Nekoliko sam puta razgovarao sa Sauchom i nikad nije bilo problema, mi smo mali potrošači”, kazao je Milanović.

Na pitanje kako je saznaod a su putovanja lažirana odgovorio je: “Čuo sam se sa Sauhom tada dok nije bio u istražnom zatvoru, razgovarali smo. On je rekao da nema veze s tim. Ne mogu detaljno reći što je bilo u razgovoru, ne sjećam se točno, bio sam šokiran i bijesan… Ako mogu dodati, u tom času kad smo se čuli, tada još nije bilo jasno da se ta praksa odlazaka na službena putovanja nastavila i nakon njegova odlaska. Za mene je to danas važan detalj”.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zoran Milanović došao na sud svjedočiti u aferi Dnevnice

Komentiraj