MILANOVIĆ “Izlazak Hrvatske iz arbitraže jedna od najdražih odluka moje Vlade”

Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Predsjednik SDP-a i bivši premijeri Zoran Milanović rekao je u petak nakon odluke Arbitražnog suda da postupak odlučivanja o graničnom prijeporu između Hrvatske i Slovenije ostaje zamrznut kako mu je jedna od najdražih odluka njegove vlade izlazak iz arbitražnog postupka za koji smatra da je bio rezultat ucjene Hrvatske od strane Slovenije iz vremena pristupnih pregovora s EU-om.

Sud sada kupuje vrijeme i mislim da to sve ide prema definitivnom i neodložnom kraju arbitraže”, kazao je Milanović dodavši kako očekuje da će na kraju sve završiti tamo “gdje smo planirali cijelo vrijeme, a to je Međunarodni sud pravde gdje će se primjenjivati međunarodno pravo”.

Arbitražni sud koji je trebao riješiti granični prijepor između Hrvatske i Slovenije odlučio je da postupak odlučivanja ostane zamrznut  sve dok ne prouči pravne posljedice odluke Hrvatske da izađe iz procesa, objavio je u petak Stalni arbitražni sud u Den Haagu.

Milanović je rekao kako je mogućnost i “da nećemo imati nikakvu odluku suda pa će biti kao što je sada, ali do arbitraže je  došlo jednom direktnom ucjenom Hrvatske od strane Slovenije uz sponzorstvo Europske komisije i uspio sam izvući Hrvatsku iz toga”.

Komentiraj