MILANOVIĆ: “Idemo u drugi krug, ne u rat, ratovi su gotovi”

Hrvatska će za dva tjedna birati novog hrvatskog predsjednika u drugom krugu. S prvog mjesta tamo kreće Zoran Milanović, koji je danas, prema još nepotpunim rezultatima, osvojio 29,51% glasova. na drugom je mjestu aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je osvojila 26,72% glasova.

Zoran Milanović večeras se obratio javnosti i okupljenima u svom stožeru u zagrebačkoj Tvornici kulture.

“Hvala svima koji su glasali za mene i koji nisu. Idemo u drugi krug. Ali ne idemo u rat, ratovi su gotovi. To govorim otpočetka. Idemo u civiliziranu građansku utakmicu. Neka pobijedi bolji. A ja mislim da sam to ja”, rekao je na početku Milanović.

“U ova dva tjedna borit ću se da na izbore nagovorim sve kojima je hrvatski interes u prvom planu. Sve one koji su različiti, a ujedno jednaki. U Hrvatskoj smo se u zadnjih pet godina, umjesto da koristimo sve blagodati tuđih ideja i novaca, počeli smo se baviti nekim drugim idejama”, poručio je.

“Ovo je bila teška godina za mene, i poslovno i privatno. Puno puta sam obišao zemlju i svaki put vidiš nešto novo. Svjestan svih ograničenja predsjedničke dužnosti, a naročito nakon što sam bio premijer, smatram da sam zreo i spreman i dobroj vjeri pripravan raditi ovaj posao, ali to je više od posla, to je način života. Nitko se u Hrvatskoj u kojoj ću ja biti predsjednik neće osjećati kao građanin ili građanka drugog reda. Nitko”, rekao je Milanović.

Dodao je da je svjestan da nije svakome po volji, ali poručuje da će se prema svakome odnositi kao prema čovjeku. “Pozivam sve one koji su izašli na izbore ali i one koji nisu, da izađu i da mi daju taj mali komad vjere bez kojeg ne postojim, nema me. 10 godina bio sam predsjednik velike političke stranke i zato zahvaljujem SDP-u na podršci”, kaže Milanović.

“Čim budem izabran za predsjednika, svaka moja lojalnost prema ičemu osim prema Ustavu, prestaje. Ratovi su gotovi, čekaju nas novi, civilizirani zadaci. Za generaciju koja dolazi. Moja je ovdje još malo. Hvala vam”, zaključio je Milanović i ‘zaradio’ glasan pljesak okupljenih.

Komentiraj