Patrik Macek/PIXSELL

MILANOVIĆ Hrvatska je na najvišoj razini spremnosti da osiguramo sigurnost svojih građana

Hrvatski premijer Zoran Milanović održao je u subotu izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je rekao kako napadi u Parizu predstavljaju udar na ljudske vrijednosti.

“Izražavam solidarnost s velikom francuskom nacijom, imaju punu našu podršku. Zatvaranje i žice neće spriječiti da se ovakve stvari događaju. Hrvatska je na najvišoj razini spremnosti da osiguramo sigurnost svojih građana i normalnost njihovih života”, rekao je Milanović dodajući kako je razgovarao s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.

Najavio je sjednicu za koordinaciju službi na čijem je čelu Ranko Ostojić za 12 sati. “Nadam se da nećemo morati odstupati od onoga što radimo već dva mjeseca. Naš je zadatak da štitimo sigurnost, mir i spokoj građana. Tu su i univerzalne humane vrijednosti koje su veće od europskih vrijednosti do kojih nam je također stalo. Radimo sve da saznamo više”, ističe.

“Budite mirni i spokojni, ali moramo imati širom otovrene oči jer svijet u kojem živimo je grub i nasilan, no Hrvatska je jedna od sigurnijih država”, rekao je premijer dodajući kako su u kontaktu s Croatia Airlinesom da se osigura trenutni transfer svih hrvatskih građana iz Pariza koji to žele.

Dodao je kako postoji mogućnost da se pojavi strah od izbjeglica, naglasivši kako je to normalna ljudska reakcija, ali njoj se moramo suprotstaviti. “U tako kompleksnim pitanjima u ovom trenutku nema tako jasnog odgovora. Mi sebe možemo zaštiti lakše nego mnogi drugi. U ovom trenutku radimo sve u koordinaciji s našim partnerima. Kaže se nema razloga za paniku, nikad nema razloga za paniku, a ovo nije situacija opasna za Hrvatsku. Nema informacija o poginulim Hrvatima tijekom napada, a ako i kada ih dobijemo pravovremeno ćemo obavijestiti javnost”, zaključio je Milanović.

Komentiraj