MILANOVIĆ: “Da, u odgovoru novinama citirali smo Broja jedan iz Alana Forda”

“Želite li fotografirati predsjednika Republike na rečenoj lokaciji možete to učiniti svakog šestog petka u mjesecu od dvanaest do podne”, rečenica je iz nedavnog pismenog odgovora ureda predsjednika Republike Jutarnjem listu  u kojoj je iskorištena nonsense fraza Broja jedan, jednog od likova iz kultnog stripa Alan Ford.

Da je fraza iskorištena namjerno, potvrdio je predsjednik Republike Zoran Milanović u današnjem intervjuu televiziji N1. “‘Drago mi je da ste skužili Alana Forda”, odgovorio je Milanović na pitanje intervjuistice.

Neke su novine objavile da je Zoran Milanović u vrijeme konstituirajuće sjednice Sabora bio u zagrebačkom restoranu Tač, pa su novinari o tome pismeno pitali ured predsjednika. Cjeloviti, neskriveno podrugljivi odgovor s citatom Broja jedan glasi ovako: “‘Prije, za trajanja i nakon konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora predsjednik Republike bio je u Uredu PRH gdje je imao radne i službene sastanke. Kretanje službenih vozila Ureda PRH ne možemo komentirati jer je njihovo kretanje u nadležnosti UPPS-a, ali njihov izlazak izvan Ureda PRH ne znači da je uvijek u njima i predsjednik Republike. Želite li fotografirati predsjednika Republike na rečenoj lokaciji možete to učiniti svakog šestog petka u mjesecu od 12 do podne. Bilo bi to moguće i češće kada lokal ne bi bio napučen visokim dužnosnicima Vlade i članovima njihove obitelji iz neposredne okolice”.

Komentiraj